Home ZANIMLJIVO Nisu sve igračke bezbedne :/

Nisu sve igračke bezbedne :/

Ovo je doba godine kada roditelji, bake, deke, sestre, strine kupuju za svoje najmladje divne novogodišnje poklone i igračke različitih dimenzija, oblika, poznate  crtane junake koji su nezaobilazni, a opet neki se odluče i za one „pametne igračke“,edukativnog karaktera. I to je sve zaista divno. Vi odnesete,deca se obraduju i svi srećni.

Ali jedan savet, pre nego što se odlučite za igračku koju želite da poklonite vašem najmladjem članu, prvo je dobro pogledajte, opipajte, omirišite. Zvuči smešno,ali je korisno. Ukoliko vam se jedna stavka od ovih ne dopada,radije ostavite igračku ili se konsultujte sa trgovcem koji je sigurno malo bolje upućen.

Ali ako ne verujete baš svim trgovcima, onda je dobro da se informišete koje igračke ne bi bile poželjne u detetovim rukama, a posle naravno sve one završe i u ustima jer je ukus veoma bitan. 🙂

Ono što smo mi saznali jeste da pogledate etiketu na kojoj mora da piše #tested# ili CE što znači da je igračka odobrena od strane Agencije za kontrolu kvaliteta, takodje kupujte od proverenih proizvodjača i uvoznika. Igračka ne sme da sadrži supstance kao što su živa, nikal, brom, olovo, arsen is. Budite oprezni i sa drvenim igračkama jer i one mogu da sadrže neke toksične supstance.

Birajte igračke na kojima nema oznake za PVC, a ako kupujete krede ili boje budite sigurni da na njima postoji oznaka ASTM D -4236,znači da su bezbedne. Evropska unija je zabranila proizvodnju igračaka od plastike,ali se u Kini i dalje proizvode. Budite oprezni! 😉

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − 3 =